shibashi

Shibashi – De Stille KrachtOm de  week houd ik een shibashi-sessie( vorm van qi-gong) bij me thuis in Genk. Er worden iedere sessie achttien energie-oefeningen – als een soort dans – gedaan om de levenskracht in het kosmische geheel te laten vloeien.
Tijdens de sessie’s wordt er rust en achtzaamheid ervaren; meditatie in beweging.
Degenen die een reeks willen volgen, kunnen zich hiervoor aanmelden. De reeks  vindt in mijn praktijk plaats op woensdag vanaf 19.30 u ( om de 14 dagen meestal week 1 en 3 soms 5 van de maand.

De Shibashi-oefeningen zijn erop gericht de meridianen en energiebanen te openen, de interne organen te masseren en spieren en pezen te versterken.
Als de energie vrij kan stromen zonder onderbreking bevordert dat onze gezondheid.
De oefeningen werken zeer ontspannend, verhogen je natuurlijke weerstand en ze kunnen op lange termijn onder meer problemen met gewrichten, spijsvertering en ademhaling verminderen.

waar
We doen de oefeningen in mijn praktijk:
Kneippstraat 149
3600 Genk
t +32 89 23 83 30
gsm +32 479 25 15 68
Kijk voor de contactgegevens op deze pagina of stuur direct een e-mail naar info@elkewieers.com.

wanneer
woensdagavond van 19.30 u tot 20.45 u
niet tijdens schoolvakantie en feestdagen.
Op de laatste woensdag van de maand is er geen shibashi

prijs
€ 16,- per avond, je schrijft je in voor de reeks.
Je inschrijving is geldig na overschrijving van het bedrag op rekeningnummer BE97 4517 0442 5149 met vermelding van je naam en shibashi . Het is ook eventueel mogelijk de eerste les contant te betalen.

Praktische informatie: graag een dekentje, sokken of binnenschoenen meebrengen en makkelijke kleding aandoen. Er is om te ontspannen een ligmoment met live-muziek. Hierdoor krijg je de helende trilling van de muziek in je lichaam. Dit geeft een bijzondere verdieping van de oefeningen in je hele systeem. shibashi

daar word ik enorm rustig van

shibashi

De naam Shibashi bestaat uit 2 verschillende lettergrepen: ‘shi’ en ‘ba’.
Shi of ci betekent in China het getal 10 en staat voor lucht, adem, damp, vitaliteit, levensenergie en geest.
Ba is het (vrouwelijk) getal 8, dat gezien de vorm een kosmisch geheel creëert. Het getal 8 staat in het Chinees voor geluk en voorspoed.

Klik voor meer informatie over shibashi op het oog of menu-icoon, rechts bovenin de pagina.