over mij

Na mijn opleiding als verpleegkundige ging ik naar Zwitserland. Zowel in België als in Zwitserland heb ik meer dan twintig jaar beroepservaring als verpleegkundige opgedaan. Tijdens het werk kwam ik veel in contact met lijden en ik voelde altijd een wens naar verzachting …

als verpleegkundige voelde ik altijd een wens naar verzachting

In Zwitserland zijn alle alternatieve methodes erkend en complementair met de medicijnenstudie. Daar ben ik in contact gekomen met shiatsu- en craniosacraal-therapie en was er erg van onder de indruk; dit wilde ik ook leren en toepassen. In de Luzerner Hohenklinik, waar ik als verpleegkundige werkte, kreeg ik de mogelijkheid ook als craniosacraal- en shiatsu-therapeute te werken en kon er duizenden mensen met zeer goede resultaten behandelen. Op een gegeven moment wilde ik toch weer dichter bij familie en mijn eigen geboortewortels leven en ging weer in Genk wonen. De Maten en Bokrijk zijn natuurjuweeltjes, waar ik niet genoeg van krijg. De gebieden geven kracht en stilte; je kunt er ook heerlijk wandelen na een sessie.

De Maten en Bokrijk zijn natuurjuweeltjes; de gebieden geven kracht en stilte

Nu woon ik in de Kneippstraat te Genk. Dr. Kneipp was de grondlegger van natuurgeneeskundige methodes met water. Zijn huis staat nog op de Hasseltweg, hier dichtbij. Mijn familienaam Wieërs betekent ‘weier’, vijver en staat indirect dus ook in verband met water. In de craniosacraal-sessies werken we vooral met het ‘waterlichaam’ (craniosacrale vloeistof); een mooi gegeven dat mijn huis en praktijk juist hier is gevestigd. Ik verheug me er dan ook op je in mijn praktijk in de Kneippstraat te mogen ontmoeten.

Na een sessie gebruik ik graag monochord en stem, om de reorganisatie van de sessie nog dieper te laten inwerken en je helemaal te laten thuiskomen in je lichaam. De reacties zijn enorm positief.

Iedereen is welkom: kinderen, volwassenen, baby’s, bejaarden en binnenkort ook dieren.

Kijk voor de prijzen op deze pagina.

Gevolgde opleidingen

Elke & monochord