monochord en stem

klanksessies
ontspannende klanksessies

Na afloop van een sessie craniosacraal of shiatsu speel ik op een monochord en zing erbij. Het monochord heb ik zelf gebouwd bij Joachim Marz. Bij het zingen stem ik me af op je wezensenergie en de klanken komen intuïtief van mijn hart naar jou. Het zal dan ook iedere keer anders zijn en dat maakt een sessie uniek. Een fragment is te beluisteren bij het filmpje over mijn praktijk. In 2006 werkte ik mee aan de cd-opname van Saraswati, een muzikale omkadering bij een meditatieve reis langs de zeven chakra’s; een project rondom de percussionist en producer Niels Thelvaux. De muziek is van H.T. Roberts.

mijn hele wervelkolom ging open, het werkt diep vanbinnen, dank je

De klanken van een monochord zijn universeel en komen overeen met de geluiden, die een foetus in de baarmoeder hoort, tegelijk met de hartslag van de moeder: vertrouwde geluiden van een mens in wording. Door de speciale stemming en de klankkast van een monochord is er een soort melodie te horen, die ik met mijn stem overneem. De prikkelingen en energiebanen die tijdens een craniosacraal sessie vrijkomen, blijven tijdens de klanken van de monochord doorgaan en ebben daarna langzaam weg. Hierdoor kun je rustig ‘thuiskomen’. Als je de klanken mag horen, doet het vaak iets op lichamelijk, mentaal of spiritueel niveau.

Ik geef ook stembevrijdingssessies. Meer informatie hierover is op deze pagina te vinden.

Klik voor meer informatie over de oorsprong van het instrument monochord op het oog of menu-icoon, rechts bovenin de pagina.